SAIEC

Sim-game Association of International Equestrian Competitions

Sim World Cup

Virtuaalihevosten World Cup on yksilökilpailu, jossa kerätään ranking-pisteitä sekä muhkeita rahapalkintoja. Kilpailuita järjestetään ympäri maailmaa. Maailmancup on jaettu vuosineljänneksiin ja jokaisen neljänneksen lopussa julistetaan eniten Cup pisteitä kerännyt ratsukko, joka palkitaan vuosineljänneksen omalla World Cup tittelillä. Jokaisen vuosineljänneksen aikana kilpailuja järjestetään yhteensä 3. Kilpailut järjestetään joka kuun 25. päivä ja vuoden viimeisen osakilpailun päätteeksi kutsutaan rankingin 50 parasta ratsukkoa finaaliin, jossa on tarjolla kaksinkertainen määrä ranking-pisteitä, sekä finaalin arvoiset rahapalkinnot. World Cup finaalissa on ainoastaan yksi luokka per laji. Luokat ovat: SWC5*-W 160cm, SWC5*-W Grand Prix Freestyle ja SWC5*-W CIC5.

World Cup luokkia on joka lajissa aina kaksi per osakilpailu: karsintaluokka ja uusinta. Lisäksi kisajärjestäjä voi järjestää World Cupin yhteydessä myös muita SAIEC:n alaisia avoimia luokkia niin halutessaan. Vuoden lopussa, kun viimeinen osakilpailu on saatu päätökseen ja ranking-pisteet laskettua, kutsutaan 50 parasta ratsukkoa finaaliin, jossa ratkaistaan kauden voittaja. Ratsastajien ei tarvitse osallistua itse finaaliin, vaan osallistujat valitaan mukaan automaattisesti ranking-sijoituksen perusteella. Kilpailuiden avaus- ja päätöskisat järjestetään aina SAIEC:n kilpailukeskuksessa Sveitsin Lausannessa.

World Cupin järjestämisestä vastaa pääosin SAIEC:n ylläpito, mutta toisinaan apukäsille voi tulla tarvetta. Mikäli olet kiinnostunut järjestämään osakilpailuita, otathan ylläpitoon yhteyttä sähköpostitse. Voit myös halutessasi tarjota omaa tallia Cupin järjestyspaikaksi. Järjestyspaikat pyritään löytämään ympäri maailmaa, joten järjestyspaikoille on ilman muuta tarvetta. Kun tarjoat talliasi Cupin järjestyspaikaksi, ilmoitathan tallin sijainnin (valtio ja kaupunki) lisäksi myös esim. kuinka kauan tarjous on voimassa vai voiko tallin tiloja käyttää koska vain.

World Cupin kisojen järjestämistä koskevat säännöt poikkeavat joiltakin osin avoimien kilpailuiden järjestämisestä. Alle on listattu ne asiat, joita mm. kutsusivulla on oltava ja asioita koskien tulosten lähettämistä. Tässä osiossa on mainittu vain ne seikat, jotka poikkeavat avointen kisojen säännöistä.

World Cupin järjestämistä koskevat säännöt

 • Osakilpailut järjestetään jokaisen kuukauden 25. päivä. Vuoden ensimmäinen osakilpailu (25. tammikuuta) ja finaali (25. joulukuuta) järjestetään aina Sveitsin Lausannessa SAIEC:n kilpailukeskuksessa.
 • World Cup -luokkia on joka lajissa aina kaksi: karsinta ja uusinta. Luokkien vaativuustasot on määritelty SAIEC:n toimesta (lista alempana).
 • World Cup -luokkien tulokset arvotaan aina puolueettomasti arvontakoneella.
 • World Cup -luokkien lisäksi kisajärjestäjällä on mahdollisuus järjestää myös SAIEC:n alaisia avoimia kansainvälisiä luokkia Cupin yhteydessä sekä itse suunnittelemiaan (kansallisen tason) luokkia.
 • Avoimia kansainvälisiä luokkia voi järjestää Cupin yhteydessä vapaasti, eli niitä ei lasketa henkilön kuukausikiintiöön mukaan.
 • Kansallisen tason luokat ovat luokkia, jotka kisajärjestäjä voi suunnitella vapaasti. Näitä luokkia voi esimerkiksi rajata avoimeksi tietylle rodulle.
 • Huomaathan, että kansalliset luokat eivät ole SAIEC:n alaisia, joten niissä ei voi jakaa rahapalkintoja ja ne on eroteltava selkeästi kutsusivulla SAIEC:n alaisista kansainvälisistä luokista!
 • Osakilpailun saa järjestää samassa valtiossa vain 1 kerran vuosineljänneksen aikana. Tämän lisäksi on suositeltavaa etsiä järjestyspaikkaa aina mahdollisuuksien mukaan uudesta valtiosta, vaikka vuosineljännessääntö olisikin täytetty.
 • Yksi ratsastaja saa tuoda karsintaluokkaan korkeintaan kaksi hevosta.
 • World Cup -luokkiin otetaan aina rajaton määrä osallistujia (pois lukien finaali). Yhdellä VRL-tunnuksella saa tuoda 10 hevosta / karsintaluokka.
 • Ainoastaan karsintaluokkaan otetaan osallistumisia vastaan. Uusintaan otetaan aina 50 % karsintaluokan osallistujista sijoitusten perusteella. Mikäli osallistujia on pariton määrä, pyöristetään luku ylöspäin (esim. 21/2 = 10,5 ≈ 11).
 • Kisajärjestäjä on velvollinen laskemaan ja ilmoittamaan kilpailuista saadut ranking-pisteet SAIEC:n ylläpidolle ennalta määritellyssä muodossa.
 • Ranking-pisteet ja palkinnot

  Hevoset keräävät ranking-pisteitä sijoituksistaan. Jokaisen vuosineljänneksen lopulla palkitaan eniten ranking-pisteitä saanut hevonen omalla tittelillään ja vuoden lopussa julistetaan kokonaiscupin voittaja Wold Cup Winneriksi. Vuosineljännekset jakaantuvat seuraavasti:

  Tarkista ajankohtainen ranking-tilanne täältä!

 • World Cup Winter Champion tammikuusta maaliskuun loppuun mennessä eniten ranking-pisteitä kerännyt hevonen
 • World Cup Spring Champion huhtikuusta kesäkuun loppuun mennessä eniten ranking-pisteitä kerännyt hevonen
 • World Cup Summer Champion heinäkuusta syyskuun loppuun mennessä eniten ranking-pisteitä kerännyt hevonen
 • World Cup Autumn Champion lokakuusta joulukuun loppuun mennessä eniten ranking-pisteitä kerännyt hevonen
 • World Cup Winner on hevonen, joka on kalenterivuoden aikana kerännyt eniten ranking-pisteitä

 • World Cupissa jaettavat ranking-pisteet pääset näkemään Ranking-pisteet sivulta ja jaettavat palkintosummat puolestaan Palkintosummat taulukosta. Huomaathan, että karsintaluokissa ei koskaan jaeta rahapalkintoja tai ranking-pisteitä, vaan ne ratkotaan uusintaan osallistuneiden kesken!

  World Cupin osakilpailuissa järjestettävät (pakolliset) luokat

  ESTERATSASTUS
  Ranking-luokitus Luokka Palkintosumma v€
  SWC5*-W 150cm (karsinta) -
  SWC5*-W 160cm (uusinta) 500 000
  KOULURATSASTUS
  Ranking-luokitus Luokka Palkintosumma v€
  SWC5*-W Grand Prix (karsinta) -
  SWC5*-W Grand Prix Freestyle (uusinta) 200 000
  KENTTÄRATSASTUS
  Ranking-luokitus Luokka Palkintosumma v€
  SWC5*-W CIC5 13 000

  World Cupissa palkitut ratsut vuonna 2023

 • World Cup Winter Champion: Esteratsastus: , Kouluratsastus:
 • World Cup Spring Champion: Esteratsastus: , Kouluratsastus:
 • World Cup Summer Champion: Esteratsastus: , Kouluratsastus:
 • World Cup Autumn Champion: Esteratsastus: , Kouluratsastus:
 • World Cup Winner: Esteratsastus: , Kouluratsastus:
 • Vuoden 2023 kisajärjestyspaikat

  Päivämäärä Esteratsastus Kouluratsastus Kenttäratsastus
  25.02.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.03.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.04.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.05.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.06.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.07.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.08.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.09.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.10.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.11.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  25.12.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin
  30.12.2022 Avoin, Avoin Avoin, Avoin Avoin, Avoin

  Edellisten vuosien tiedot

 • 2022